Press


Pokukajte v zakulisje estrade

Ljubljana, 06.12.2011 | T.M.

Kakšne so razlike med geliranimi nohti?

Gelirani nohti lahko izgledajo zelo nenaravno, debelo, neenakomerno ali pa zelo tanko, tako da se ne opazi razlika med naravnim in geliranim nohtom. Nohti se razlikujejo od stilistke do stilistke, njihovega videnja nohtov, želja strank, izkušenj stilistke ter gela, ki ga stilistka uporablja. Treba je prilagoditi izgled nohta celotnemu videzu stranke. Imeti moramo posluh za želje stranke, hkrati pa ji svetovati, kaj pristoji k njeni podobi, njenemu delu in k fizičnemu izgledu njenih dlani. Nohti so lahko podaljšani s svilo, na konico ter samo z gelom na šablono, kjer se ne uporablja nobenega lepila in nobenih umetnih podaljškov.

Koliko časa držijo nohti?
Gelirani nohti lahko zdržijo tudi 10 tednov, vendar se stranke običajno zaradi narastka odločajo za korekturo na okrog 5 tednov. Če ima stranka smisel za krajšanje nohtov, se lahko rok za korekturo zategne tudi do 10 tednov.

Zakaj se gelirani nohti lahko lomijo in odstopajo?
Lomijo se zaradi močnih udarcev ali zaradi nepravilne izdelave, nepravilno narejene stresne linije nohta in zaradi uporabe neprožnih gelov. Odstopajo zaradi nepravega gela ali neprave nenatančne izdelave. Vsak poteg s pilo je lahko odločilnega pomena, ali noht lepo drži ali ne. Pomembno je, na kakšen način je noht podaljšan, s čim in kako je geliran ter kako je narejena zaključna faza nohta.

Kakšne nohte bi priporočili menedžerkam in poslovnim ženskam?
Poslovne ženske imajo običajno krajše zožane nevpadljive nohte, kjer francoska konica ni preveč poudarjena. Takšne nohte lahko z lahkoto lakirajo in krajšajo. Poudari se njihov urejen videz in izgledajo popolnoma naravno! V odnosu z drugimi sogovornika pogledamo tudi v roke. Ko podajamo dokumente, ko podpisujemo pogodbe, ko tipkamo, ko računamo, ko pišemo ali le ko s kretnjami rok poudarjamo naše mišljenje, imamo ves čas izpostavljene roke, zato morajo biti te urejene in nam v ponos.
 
Zakaj bi priporočili obisk vašega studia? 
Naš studio bi priporočila zaradi prijetnega vzdušja, natančne izdelave geliranja nohtov, zaradi kakovostnih materialov ter samega časa izdelave nohtov. V našem salonu zagotavljamo Estrada Studio kvaliteto. Stalno se izobražujemo v tujini in nadgrajujemo postopke. Za stranko se resnično potrudimo in nohte izdelujemo s srcem. Nohti so narejeni povprečno v eni uri. Smo na prepoznavni, lahko dostopni lokaciji, kjer ni težav s parkiranjem. Pri nas smo ena velika srečna družina. S strankami smo zelo domači. Radi se nasmejimo. Hkrati pa zelo dobro izdelujemo nohte in jih izdelujemo s srcem! Ukvarjamo se izključno z geliranjem in podaljševanjem nohtov na rokah in nogah, izobraževanjem v tej smeri in prodajo materiala za izdelavo nohtov in nego rok. Smo ozko specializirani in zato strokovnjaki na svojem področju. 

Razlika med obiskom salona in izdelave na domu?
Zavedati se moramo, da so vsi saloni strogo nadzorovani s strani zdravstvene inšpekcije, kjer se redno pregledujeta higiena in materiali. V salonu se vam ne more zgoditi, da bo gel, ki vam ga bodo nanašali, pretečen. V salonih je, če ne drugače, že s strani inšpekcij določen postopek dezinfekcije, ki je pri izdelavi nohtov zelo pomembna. Žal so pa cene v salonih zaradi davka ter ostalih stroškov, ki so vezani na podjetje, občutno višje. V salonih imate običajno tudi garancijo na storitve. Ko stopite v salon, lahko odmislite prenosljive glivične okužbe nohtov. Standardi po domovih so pa lahko veliko nižji. 

Uporabniška izkušnja uporabnic geliranih nohtov?
Običajno so uporabnice zelo zadovoljne. Nič več ne izgubljajo časa z lakiranjem in čakanjem, da se lak posuši. Cel mesec so urejene. Nohti spodaj so nepoškodovani. Nohti se ne lomijo in ne odstopajo. Običajno so uporabnice zelo zadovoljne in dobijo same pluse.

Kaj pa če si grizem nohte?
Veliko žensk preneha z grizenjem nohtov, ko se jim podaljša nohte. Te so lepi, dolgi urejeni, zato se jim zdi škoda, da bi jih zgrizle. V določenem času se nohtna osnova tudi podaljša, zato geliranje ni več potrebno. Če imajo nohtne stilistke dovolj izkušenj, se jih lahko izdela na mikro kratke nohte. Vendar je pri teh potrebna pogostejša korektura, običajno je to po nekaj tednih.
 
Pri vas izvajate tudi tečaje?
Enkrat mesečno pri nas izvajamo enodnevni tečaj geliranja nohtov .V enem dnevu se lahko naučite vse, potem je odvisno od tega, koliko doma vadite. Zelo pomembno je, na kakšen način in kdo vam podaja znanje in koliko znanja vam poda. Razlaga mora biti enostavna in potreben je poudarek na detajlih, od katerih je zelo odvisna obstojnost nohtov. Nekateri ponujajo večdnevne tečaje, ki pa običajno niso nič bolj efektivni od enodnevnih. Zelo pomembno je, kdo in kako vas uči ter kakšen material se pri tem uporablja. Pri nas se je izkazalo, da nadaljevalni tečaji niso potrebni, ker se dekleta vse naučijo v enem dnevu. Tako lahko že naslednji dan izdelujejo gelirane nohte. Naši tečaji so zelo efektivni. Glede na kvaliteto in znanje, ki ga pridobite, so tudi zelo ugodni. Menim, da smo eni izmed najboljših ponudnikov tečajev v Sloveniji. 

Kako je z barvnimi geli?
Barvni geli velikokrat zamenjujejo francosko manikuro in navaden lak. Za razliko od nalakiranih naravnih nohtov zdržijo dolgo časa. Papir, ki ga podajamo, ni obarvan z barvo našega laka.

Kako pa je s takimi, ki veliko delamo doma ali v gostinstvu?
He he … gelirani nohti so namenjeni ženskam, ki nimajo vsak dan časa za nego naravnih nohtov. Gel nohti so za ženske, ki kljub zaposlenosti doma in v službi morajo imeti urejene nohte mesec dni. Kljub temu da doma kuhamo, pospravljamo, delamo z vodo, prekladamo težke fascikle, smo v nekaj minutah pripravljene in urejene za sestanek ali večerjo. Ravno v tem je prednost geliranih nohtov. Mesec dni izgledajo kot novi, naravni in se ne lomijo!

Kje je razlika med geliranimi in akrilnimi nohti?
Gelirani nohti so bolj naravnega videza in bolj prijazni do naravnih nohtov. Gelirani nohti so bolj prožni in se težje zlomijo in prenesejo večje udarce. Sam gel je veliko bolj prožen od akrila. Običajno so gelirani nohti tanjši. Obstojnost je enaka. Akrilni nohti imajo manj nežno odstranjevanje akrila z nohtov.

Se lahko zaradi izdelave naraven noht poškoduje?
Odvisno je od izkušenj in nežnosti nohtne stilistke. Z naravnimi nohti je treba delati pazljivo, saj so zelo tanki. Po njih ne smemo piliti, ampak jih le nežno zmatirati. Ko si nohte odstranijo, morajo biti naravni nohti nepoškodovani. Izgledati morajo celo bolje kot pred samim nanosom gela.

Kakšne so lahko negativne izkušnje uporabnic geliranih nohtov?
Žal je kar precej žensk, ki so imele v različnih salonih in predvsem pri obisku nohtnih stilistk na njihovih domovih negativne izkušnje. Nohti so lahko debeli, nepravilnih oblik, nohtna stilistka lahko uporablja gele, ki niso kakovostni … Stilistka morda nima dovolj izkušenj s samim nanašanjem gela in zato se nohti lahko lomijo in odstopajo. Vendar da vas potolažim – če boste obiskale pravi salon in pravo nohtno stilistko z dolgoletnimi izkušnjami, katera uporablja kvalitetne gele, ne boste imele negativne izkušnje.

Kako pa je z gelom na nogah?
Na geliranje na nogah je treba prihajati le enkrat na nekaj mesecev, ker nohti rastejo zelo počasi. Veliko žensk ima deformirane nohte na nogah in se z gelom lahko popravi ali umetno podaljša le en noht. Tako obiski toplic, savn in nošenje odprtih čevljev niso več problem.

Pri vas lahko tudi kupimo material?
Mi smo uvozniki za nemško podjetje Nail Selection. Nemčija ima visoke standarde. Barbara Glavnik je tudi edina inštruktorica za šolo geliranje nohtov tega nemškega podjetja. Izdelke lahko kupite pri nas v studiu na Topniški ulici 35a v Ljubljani ali pa preko naše spletne trgovine. 

Intervju z Barbaro Glavnik, lastnico Estrada Studia na Topniški ulici 35 v Ljubljani 040 747 313

www. Estradastudio.com
www.estradashop.com - spletna trgovina


Nohtki, pomlad-poletje 2009

28. 5. 2009 | P.P.

Po nasvete smo se obrnili kar na profesionalko, ki je poskrbela za nohtke že marsikatere slovenske estradnice, Barbaro Glavnik, Estrada Studio. V salonu vedno vlada sproščenost in povsod se razlegata smeh ter dobra volja. Skoraj tako, kot če bi šli na kavo k prijateljici. Prepričani smo, da je pozitivna energija odlična formula za uspeh in Barbara ima slednjega na pretek.

Začniva z odločitvijo – naravni ali gelirani? 
BG: Sama, kot lastnica tankih nohtov in pomanjkanja časa za urejanje naravnih nohtov, prisegam na naraven videz tankih geliranih nohtov. Gelirani nohti so rešitev za vse, ki imajo tanke ali lomljive nohte, za vse ki si jih grizejo, ter za vse ki nimajo časa za urejanje svojih nohtkov. Prednost geliranih nohtov je njihova obstojnost, saj zdržijo brez posebne nege tudi mesec dni, lak na njih zdrži tudi po nekaj tednov, ter vedno imamo urejene nohte. Žal je poplava izdelovalcev geliranih nohtov prinesla s seboj tudi nižjo stopnjo kvalitete pri izdelavi in s tem veliko negativnih izkušenj za vse, ki so se za to odločile prvič. Nujno je vedeti kdo, kako in s čim vam nohtke izdela ter kakšne materiale uporablja pri svojem delu. To je brez dvoma najbolj pomembno pri končnem rezultatu, ki ga boste potem nosili iz meseca v mesec.

Z geliranimi nohti res ni veliko dela, če so kvalitetno izdelani. Preizkušeno! Kako pa pravilno skrbeti za svoje naravne nohtke, doma, da bi bili kar najbolj čvrsti in zdravi? 
BG: Pri geliranju nohtov je pomemben vsak poteg s pilo, vsak nanos in seveda material ki se pri tem uporablja. Naravnih nohtov si ne strizite. Pilite si jih z mineralno pilico in to le v eno smer - s tem zaprete rob nohta. Priporočljiva je Mavalina tekočina za utrjevanje. Vsak dan si nohtke negujte s kremo Gehwol Med za nohte in obnohtno kožico, ki jih utrdi in jim vrne prožnost. Kremo dobite v lekarni, le ta pa učinkovito ščiti pred pojavom glivic, neguje nohte in kožo, da postanejo prožni in lepi. Olje vsebuje zelo kvalitetne učinkovine kot so olja pšeničnih kalčkov, panthenol in bisabolol za nego nohtov in kože. Preizkušena učinkovina citrimazol preprečuje pojav glivic. Lomljivi in krhki nohti postanejo zopet prožni in imajo naravni svilnati lesk. Nohtkov si nekaj časa ne lakirate, da si lahko opomorejo. Ko bodo dosegli želeno kvaliteto, pa na njih nanašajte podlak, lak in nadlak. Za odstranjevanje laka uporabljajte odstranjevale, ki ne vsebuje acetona. Dodatno ojačamo nohte s tableti za nohte in lase, ter s pravilno prehrano.

Kako pa je s trendi? Kakšne so barve te sezone? 
BG: Letošnje barve so vijolična, turkizna, roza, svetle ter metalne barve. Letošnji trendi tako v tujini kot pri nas ne vsebujejo poslikav. Nohti so enobarvni. Kar se tiče gelov, tudi tukaj prevladuje pisana barvna paleta.

Kako kaže dolgim kvadratnim nohtom? 
BG: Kvadratni nohti so vedno popularni, vendar so krajši. Njihovi popularnosti se je pridružila tudi mandljeva oblika. Modni kiks so pretirano dolgi nohti. 

Za poletno svež videz na nohtkih svetujete? 
Najprej je pomembno da so nohti urejeni, enako dolgi in enake oblike. Lahko so pobarvani z enobarvnim lakom, ki so mu dodane bleščice in kamenčki – seveda brez pretiravanj. Z rahlim svetlikanjem lahko dosežete res šik videz za prihajajoče tople dni.

Kakšna je bila najbolj modna kombinacija, ki vas je navdušila? 
BG: Sama prisegam na naraven, mlečno bel videz. Sicer sem navdušena nad vijolično barvo in seveda metalnimi laki. 

In še za konec malce izven teme. Glede na to, da ste mladi, a že zelo uspešni – kakšen je vaš nasvet mladim začetnicam v poslovnem svetu? 

BG: Da dobro razmislijo ali si res želijo začeti samostojno kariero! (smeh) V kolikor se želite zares posvetiti poslu in v njem tudi uspeti, lahko skoraj pozabite na privatno življenje. Zavedati se morajo kaj jim je bolj pomembno. Ko si enkrat na samostojni poti, se odrečeš marsikaterim prostim trenutkom, svobodnim mislim, brezglavemu žuriranju in prostim vikendom. Težka je podjetniška, polna izzivov in ovir. Sama bi se v tem trenutku raje odločila za kariero znotraj velikega uspešnega podjetja, ki ti nudi izobraževanja in plezanja po lestvici navzgor. Začetnicam pa svetujem, da če se enkrat odločijo za kariero, da se ji potem zares posvetijo, si zadajo cilj in gredo s polno paro temu cilju tudi naproti. Naj vam bodo ovire izziv! Nikoli se ne nehajte izobraževati in vedno, vedno, vedno bodite radovedne!
Naročite se preko spleta! Naročite se preko mobilne aplikacije!